Як зробити житній квас?
У півлітрову банку помістити подрібнений шматок житнього хліба, всипати 1 чайну ложку цукру і залити все кип'яченою водою. Накрити марлею й залишити на 2 доби. Про готовність закваски підкаже каламутний колір рідини та її різкий смак. Потім взяти дволітрову банку, вилити у неї закваску.
Як приготувати буряковий квас в домашніх умовах?
У банку додайте 200 г цукру та залийте охолодженою кип'яченою водою так, щоб вона покрила буряк на 3-5 см. Я використав 2,5 л. Банка не повинна бути повною, потрібно залишити місце для того, щоб квас бродив. Накрийте банку марлею, складеною в 4 рази шари та залиште в темному місці на 3-4 дні.
Що потрібно щоб зробити квас?
На одну порцію квасу потрібно взяти:
- 300 г житнього хліба;
- 100-150 г цукру;
- 2 л питної води;
- 25 г родзинок.
Домашній квас: як зробити квас? 6 рецептів | Блог Comfy
Ідеальний напій у літню спеку. Він добре тонізує, позбавляє від спраги та наповнює організм силою і енергією. Інгредієнти: 1. Вода – 3 л 2. Житній хліб – 400 г 3. Цукор – 200 г 4. Сухі дріжджі – 20 г 5. Ізюм – 4 ст.л. 6. М’ята – 100 г Етапи приготування: 1. Заздалегідь приготувати сухарі. Сушити їх …