Для чого використовують Сванську сіль?
Сванська сіль (груз. სვანური მარილი — Svanuri marili) або суміш зі Сванетії — суха суміш спецій, яка традиційно використовується в грузинській кухні. Суміш є універсальною приправою і використовується для приготування супів, соусів, м'ясних та рибних страв, овочевих салатів, маринадів, а також при засолюванні.
Яка є сіль?
За місцем розташування покладів і способом видобутку розрізняють сіль самосадну (озерну), садну (з морської води), кам'яну (з надр землі) і виварну (з підземних розчинів). Харчову кухонну сіль кам'яну, самосадну і садну випускають меленою і сіяною.
Як подрібнити сіль в домашніх умовах?
Приготувати ароматизовану сіль дуже просто: кристалики перебиваються з допомогою блендера або кавомолки (можна використовувати і ступку) зі спеціями, які ви виберете на свій смак. Останні віддають солі свій смак, колір і запах. Сушені трави – з ними сіль підкреслить смак м'яса.
Сванська сіль своїми руками – покроковий рецепт грузинської …
Як самостійно приготувати сванську сіль і які інгредієнти входять в цю приправу, розповіли в ТСН. Інгредієнт: Звичайна сіль – 6 столових ложок Часник – 150 г Коріандр – 2 столові ложки Насіння кропу – 1 столова ложка Уцхо-сунелі – 1 столова …