Скільки потрібно води в автоклаві?
Перед завантаженням корзин з банками в автоклав заливають воду, так щоб вона на 10 — 15 см покривала верхній шар банок. Температура води перед завантаженням корзин із скляними банками має бути лише на 10 — 15 °С вище за температуру продукту.
Скільки часу готувати тушонку в автоклаві?
Час автоклавування не повинен перевищувати 70 хв., а температура – 120 градусів.
Що можна зробити в автоклаві?
Перелік можливих консервів, які піддаються обробці в автоклаві, доволі великий. Можна маринувати гриби, закривати овочеві добавки (квасолю, кукурудзу), робити овочеві консерви, створювати томатні соуси та домашній кетчуп, а також консервувати соки із фруктів та ягід.
Як користуватися автоклавом: інструкція та поради | 2020
Алгоритм консервування наступний: 1. Щільно закрити кришку пристрою і переконатися, що кільце ущільнювача на місці. Для виключення ризику перекосу кришки, гайки слід закручувати по черзі навхрест. 2. При відсутності притискних касет, які відповідають за компенсацію різниці …