Коли збирають горобину?
Тіньовитривала, морозостійка рослина. Цвіте в травні, плоди достигають у вересні.
Коли червоніє горобина?
Вересень-жовтень — час заготівлі ягід горобини. Збирати ягоди необхідно до настання заморозків, так як під впливом мінусових температур вони втрачають свої лікувальні властивості.
Що робити з горобини?
Плоди горобини використовують: Настій, відвар, сік плодів вживають при розладах травлення, гепатиті, гепатохолециститі, при каменях у нирках і сечовому міхурі, при атонії товстої й тонкої кишок, при дизентерії, геморої, маткових кровотечах.
Чорноплідна і червона горобина: коли збирати врожай і коли …
Горобина червона і чорна дозріваєприблизно в кінці серпня на початку вересня. Дозріла ягода може витримувати підвищені заморозки, а урожай зберігатися майже до самої весни. У південних регіонах Росіїфарбування червоною і чорної горобини настає вже з початку липня, але …