Пшоно – це сонячно-жовті крупинки округлої форми, зерна злакової культури проса. Для отримання крупи зерна очищають від квіткових плівочок і оболонок методом шліфування.24 вер. 2022 р.
Чого виготовляють пшоно?
Пшоно́ — насіння проса, очищене від зовнішньої оболонки, луски.
Що лікує відвар з пшона?
Народна медицина при різних захворюваннях нирок активно застосовує лікування нирок пшоном. Воно здатне чистити нирки, виводити пісок і дрібні камені. Відвари з пшона можна пити і при циститі.
Кому не можна їсти пшоняну кашу?
Шкідливість пшона та протипоказання пшоняної каші Пшоняну і пшеничну кашу рекомендується їсти з обережністю при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, особливо при гастриті та виразках, а також при непереносимості будь-яких елементів у складі.
Пшоно — Вікіпедія
Споживання пшона практикувалося ще від початку існування древніх цивілізацій світу. Зазвичай пшоно ― це малозернові, однорічні злаки, що люблять теплий клімат і відносяться до родини трав. Вони дуже добре переносять екстремальні погодні умови, такі як посуха, і є більш поживними злаками, …