Зміст:
Один із найпопулярніших соусів у світі — майонез. Він застосовується в кулінарії для приготування соусів і заправок, а також є невід'ємною частиною багатьох страв. Однак не всі майонези однаково корисні для нашого організму, і вибір правильного майонезу може бути складним завданням.
Сьогодні на ринку існує велика кількість різних марок та видів майонезу. Однак не всі майонези є корисними та натуральними продуктами. Багато з них містять штучні добавки, консерванти та трансжири, які можуть негативно впливати на наше здоров'я.
Якщо ви прагнете здорового способу життя і хочете обмежити споживання шкідливих продуктів, варто звернути увагу на майонези, які містять тільки натуральні інгредієнти. Натуральні майонези виробляються з натуральних компонентів, таких як яєчний жовток, олія, оцет, сіль та спеції. Вони не містять штучних добавок та зайвих консервантів, що робить їх набагато кориснішими для нашого організму.
Назва | Виробник | Вага | склад | Оцінка | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Смак | Якість | Ціна | ||||
Мираторг | ТОВ "Міраторг" | 400 г | Соняшникова олія, яєчний жовток, оцет, цукор, сіль, гірчиця, ароматизатори | 4 | 5 | 150 |
Слобода | ВАТ "НафтаСлобідська" | 500 г | Рослинна олія, яєчний жовток, оцет, цукор, сіль, гірчиця, ароматизатори | 5 | 4 | 130 |
Калинка | ЗАТ "Калинінська харчова фабрика" | 380 г | Рослинна олія, яєчний жовток, оцет, цукор, сіль, гірчиця, ароматизатори | 4 | 4 | 90 |
Який майонез найкорисніший?
Робимо висновки
Назва | Незруйнована емульсія, % | Консерванти, мк/кг |
---|---|---|
«Слобода» Провансаль 67% | 89 | Не виявлено |
«Ряба» Провансаль 67% | 100 | Не виявлено |
«Смачнотека» Провансаль 67% | 100 | Сорбінова кислота 743,8 |
«Щодня» Провансаль 67% | 100 | Сорбінова кислота 748,3 |
Який майонез менш шкідливий?
Необхідно вибирати майонез із мінімальною кількістю ЕКрім того, варто уникати особливо небезпечних добавок, таких як Е951. Найбільш корисний соус, приготований на основі оливкової олії, він містить цінні для організму лінолеву та ліноленову кислоти та безліч вітамінів.
Який натуральний майонез?
Найбільш простим складом може похвалитися майонез торгових марок «Ряба» та «Слобода». Відповідність етикетці на вигляд рослинної олії підтверджено тільки у зразків Mr. Ricco та «Слобода». На етикетці майонезу Calve вид олії не конкретизований.
Який майонез краще брати?
Якісний майонез повинен бути однорідним – без крупинок та рідини на поверхні, не рідким, не надто густим, мати приблизно таку ж консистенцію, як у сметани. – Щоб надати майонезу необхідну густоту та довготривалу стійкість, у рецептури вводять стабілізатори та загусники.