Луску знімати не потрібно. Замочіть дрібними порціями в соляному розчині не більше, ніж на 1 або 2 хвилини. Для цього розчину на 1 літр води дають 40 грам солі. Тепер, відразу занурте рибу в не розведений водою 9-відсотковий оцет на 2 хвилини, потім в охолоджений насичений соляний розчин, але вже на 30 хвилин.
Як приготувати дрібну річкову рибу?
Рибини почистити, відрізати голови та хвости, тушки промити, великі – розрізати. Скласти в каструлю, залити сумішшю олії, оцту, томату (якщо густий, влити трохи води), цукру й солі, додати прянощі. Накрити кришкою, поставити в духовку, розігріту до 180 градусів.
Як смачно замаринувати річкову рибу?
Річкову рибу найкраще маринувати рідким маринадом, приготованим на основі гірчиці, яблучного майонезу та води. Тут важливо витримати всього дві години. Адже менше часу не вистачить, щоб перебити специфічний запах, а більше — зникне смак риби.
Як засолити дрібну рибу?
Солимо дрібну рибу сухим пряним послом. Беріть рибку із друшляка, змащуйте сіллю та кладіть у миску. Сіль повинна повинна «пристати» до риби, а не просто присипати її. Викладаючи шари рибної сировини, пересипайте їх спеціями. Потім візьміть кришку, чи щось подібне, за розміром трохи менше за миску з рибою.
Як солити річкову рибу (воблу, окуня, бички, уклейку, плотву) …
Застосовується для риб жирних сортів. Великих представників риб’ячих готують і підвішують на прути. Потім поміщають в соляний розчин. Розсіл повинен бути настільки солоним, щоб сира картоплина спливала. Розміщувати тушки потрібно так, щоб вони не сильно здавлювали одна …