Як зберегти зелений горошок на зиму?
Заморожений горошок Кращий спосіб зберегти оригінальний смак і користь зеленого горошку – це заморозити його. Для цього лопатки лущать, відбирають тільки цільні зерна без ознак пошкодження шкідниками або хворобами. Перебраний горошок промивають і обсушують на паперових рушниках.
Як консервувати зелений горошок з лимонною кислотою?
Рецепт 1. З попереднім відварюванням У розсіл (у якому варився горошок) додати лимонної кислоти (0,7 ч. ложки на 1 л), довести до кипіння і залити горошок. Стерилізувати банки (0,5–0,7 л) 30 хв, закрутити і загорнути у ковдру. Розсіл у банці не мутніє, і ніколи банки не стріляють, навіть у квартирі.
Скільки стерилізувати зелений горошок?
Закласти дно великої каструлі марлею, залити в каструлю воду і поставити зверху баночки з горошком без кришок. 8. Стерилізувати банки з горошком на середньому вогні близько 40 хвилин.
Консервований зелений горошок у до…
Прежде чем проводить консервирование зеленого горошка в домашних условиях, стоит разобраться, какие сорта подходят для этого лучше. В наше время для консервации чаще всего выбирают такие сорта, как высший, первый и столовый. Идеально подходят для консервирования …