Шпинат можна вживати у будь-якому вигляді. Перевага цієї зелені в тому, що навіть за термічної обробки він зберігає більшість поживних речовин. Молоді листки найкраще підходять для салатів чи легких соусів. Універсальний соус із зелені чудово поєднується з м'ясом, морепродуктами та сиром.
Як їсти свіжий шпинат?
Шпинат можна їсти як в сирому вигляді, так і у відвареному. З молодого шпинату краще готуйте салати або діп (соус, в який можна вмочати їжу, наприклад, м'ясо і морепродукти). Більш грубі і зрілі листя готуйте на пару, смажте або тушкуйте. Кеш
Чому не можна їсти багато шпинату?
Через велику кількість щавлевої кислоти, яка уповільнює процес засвоєння організмом заліза і кальцію і може стати причиною каменеутворення, шпинат не можна вживати людям з сечокам'яною хворобою. Шпинат вбирає в себе всі пестициди, якими його обробляли при вирощуванні, пише nv.ua. При виразці шлунка.
Кому не можна їсти шпинат?
Якщо у людини є порушення водно-сольового обміну, тоді шпинат краще прибрати з раціону. Це стосується тих, хто має хвороби печінки, нирок, нефрит, захворювання жовчного міхура і підшлункової залози. При сечокам'яній хворобі медики також не рекомендують їсти рослину.
Шпинат – користь, рецепти зі шпинату, чим корисний шпинат …
Листя шпинату відварюють, смажать, готують на пару, використовують як начинку для пирогів, та млинців, додають в тісто для лавашів і коржів. Шпинат має дуже яскравий зелений пігмент, тому листя …