Що лікує обліпиха?
Плоди обліпихи (свіжі або перероблені) у вигляді соку, водного настою, сиропу використовують при застуді, захворюваннях верхньо-дихальних шляхів, виразковій хворобі шлунка, серцево-судинної системи, атеросклерозі, гіпо- та авітамінозі, порушеннях обміну речовин, для зміцнення імунної системи організму.
Як приготувати обліпиху на зиму?
Приготування:
- Помити та висушити ягоди обліпихи.
- Подрібнити ягоди за допомогою блендера.
- Додати цукру, добре перемішати.
- Ошпарити окропом банки, викласти в них обліпиху та закрити кришками.
- Зберігати у холодильнику.
Як правильно вживати обліпиху?
Де застосовується Обліпиха має харчове та медичне значення. Так, з ягід готують чаї, солодощі (пастила, желе), виготовляють варення, джеми, сиропи та конфітюри, а також роблять плодове вино. Ягоди стали основою для олії, які використовують у лікуванні хвороб шлунково-кишкового тракту та шкірних захворювань.
Обліпихове варення в домашніх умовах – рецепт з фото
Варення з обліпихи своїми руками. Як варити обліпихове варення в домашніх умовах. Чим корисна обліпиха для здоров’я і що можна з неї …