Як правильно заморозити зелений горошок?
Як заморозити зелений горошок сирим Треба взяти горох, помити його, скласти на рушник та просушити. Потім дістати горошинки, відібрати тільки цілі, розкласти в пакети або контейнери та поставити морозильну камеру. Але варто пам'ятати, що повністю сирий горошок після заморозки може трохи гірчити.
Як зберегти зелений горошок на зиму?
Заморожений горошок Кращий спосіб зберегти оригінальний смак і користь зеленого горошку – це заморозити його. Для цього лопатки лущать, відбирають тільки цільні зерна без ознак пошкодження шкідниками або хворобами. Перебраний горошок промивають і обсушують на паперових рушниках.
Що приготувати з замороженого зеленого горошку?
Із замороженого зеленого гороху можна приготувати суп, соус, пюре, додати до салату або гарячого гарніру. Зелений горошок смакує з кинзою, часником, сиром, мʼятою, цибулею, картоплею та іншими овочами, рисом, лапшою, мʼясом, креветками, морськими гребінцями, цитрусовими, соєвим соусом, кунжутом, олією, тофу.
Найпростіші заготовки: як заморозити зелений горошок в …
Як заморозити сирої горошок: Промийте стручки в прохолодній воді. Розстеліть рушник. Просушіть. Якщо ви помітили бракований стручок, краще його не морозити. Очистіть горошок.