Температура повітря в складах не повинна перевищувати 20 °С, а відносна вологість — 75 %. За цих умов термін зберігання сухих яєчних продуктів не перевищує 6 місяців. За температури зберігання 2 °С і нижче та відносної вологості повітря від 60 до 70 % термін зберігання сухих яєчних продуктів збільшується до 2 років.
Як зберігати яєчний порошок?
Зберігають при кімнатній температурі й відносній вологості повітря 65–75 % протягом 6 місяців, а при температурі 2°С і відносній вологості повітря 60–70 % — 2 роки з дня виготовлення.
Як правильно розводити яєчний порошок?
Перед використанням порошок треба просіяти через сито та розвести в теплій воді (температура води 40-50 С) з пропорцією 0,35 літрів на 100 гр яєчного меланжу.
Де використовують яєчний порошок?
Сухий меланж або яєчний порошок знайшов практичне застосування в пекарській справі, а також в інших харчових галузях, де використовуються сирі яйця. Наприклад, у виробництві масложирової продукції, де порошкоподібний інгредієнт є однією з найважливіших складових соусів і майонезних заправок.
Яєчний меланж. Що це таке, температура зберігання, …
Яєчний меланж – це корисний продукт. Він зберігає практично всі ті ж властивості, що свіжі білки і жовтки. Вони не губляться і при тривалому заморожуванні. Серед доброчинних дій натурального продукту на організм можна відзначити наступні: 1. жирні кислоти, незамінні для …