Скільки води в молоці?
Склад молока
Складники | Людина | Корова |
---|---|---|
Вода | 87,2 % | 87,5 % |
Вуглеводи | 7,0 % | 4,8 % |
Жир | 4,0 % | 3,5-4,2 % |
Білок | 1,5 % | 3,5 % |
Який вміст води у сухих молочних продуктах у відсотках?
Сухі молочні продукти виробляють з нормалізованого пастеризованого згущеного незбираного або знежиреного молока, вершків, маслянки, висушуванням на розпилювальних сушарках. Масова частка вологи в сухих продуктах коливається від 2 до 7%.
Як визначають масову частку сухої знежиреної речовини?
Масову частку сухої речовини (С) у відсотках визначають формулою: В = (М – М1 ) 100 / (М – М0), (1.1) де М0, М, М1 — маса бюкси відповідно з піском і скляною паличкою; з піском, скляною паличкою і наважкою досліджуваного продукту до сушіння; з піском, скляною паличкою і наважкою досліджуваного продукту після сушіння, г …
Хімічний склад, вимоги та первинна обробка молока
Вміст води у молоці досягає 83-89 %. Вода у складі молока підрозділяється на: вільну, зв’язану, кристалізаційну та вода набрякання. Таблиця Порівняльний …