Скільки часу може стояти чай?
Чорний чай рекомендується випивати протягом максимум 30 хвилин. Якщо після вживання залишається заварка, то її краще поставити в холодильник. Це допоможе зберегти свіжість чаю на 12 годин. Якщо заварка простоїть довше, то краще не ризикувати здоров'ям і утилізувати її.
Як правильно Ферментувати чай?
Ферментація чаю: ось як це роблять Сировину розкладають на піддонах з натуральних матеріалів, які не вступають в окислювальну реакцію з фенолами чаю. Ферментація проходить дуже швидко – від 50 хвилин до 5 годин. Поки листя окислюються, фахівець спостерігає за ними, щоб вчасно зупинити процес.
Що значить ферментований чай?
Ферментація чаю – це біохімічний процес окислення (бродіння) чайного листа під впливом температури, кисню, вологості і механічного впливу. Різні сорти чаю (чорний чай, зелений чай, пуер або улун) виробляються методом різної ферментаційної обробки чайного листя одного виду – Camellia Sinensis. Кеш
Термін придатності чаю, кави?
Термін придатності чаю (чорний, зелений) в пакетиках теж до 3х років. Але найкраще вжити чай протягом 1 року, т. к. саме все смакові якості зберігаються лише 1 рік, а потім чай буде несмачним.