Маслини є популярним продуктом у середземноморській кухні та славляться своїми численними корисними властивостями. Вони багаті на поліненасичені жирні кислоти, вітаміни і мінерали, які позитивно впливають на здоров'я.
Однак, як і будь-який продукт, маслини треба їсти з помірністю. Рекомендується вживати їх у помірній кількості, оскільки вони містять деяку кількість солі та жирів. Скільки маслин можна їсти за день?
Фахівці рекомендують вживати 5-6 маслин на день як частину різноманітної та збалансованої дієти. Ця кількість допоможе отримати всі корисні речовини, що містяться в маслинах, без надлишку солі та жиру. Однак, варто пам'ятати, що при деяких захворюваннях, таких як підвищений тиск або проблеми з нирками, кількість маслин може бути обмежена. Тому завжди рекомендується проконсультуватися з фахівцем чи лікарем, особливо якщо є якісь захворювання чи проблеми зі здоров'ям.
Кількість маслин | Користь маслин | Шкода маслин |
---|---|---|
5 штук | Покращує роботу серця, містить антиоксиданти, підвищує імунітет | Може спричинити алергічну реакцію, надмірне споживання може призвести до проблем зі стільцем. |
10 штук | Нормалізує рівень холестерину, знижує ризик захворювань серця та судин. | Може спричинити підвищене газоутворення, надмірне споживання може призвести до ожиріння. |
15 штук | Покращує травлення, містить корисні мікроелементи (залізо, кальцій, калій) | Може спричинити печію, зайве споживання може призвести до каменів у жовчному міхурі. |
20 штук | Знижує ризик розвитку онкологічних захворювань, покращує стан шкіри | Може викликати проблеми з нирками, надмірне споживання може призвести до проносу. |
Чи можна їсти маслини при схудненні?
Поліненасичені жирні кислоти, що містяться в оливках, знімають почуття голоду та прискорюють обмін речовин. Так ви з легкістю та задоволенням зможете позбутися 2-3 набридлих кілограмів всього за 3-5 днів за рахунок стимулювання ліпідного обміну та нормалізації обміну речовин.
Як правильно їсти оливки?
При подачі оливок у стіл до них подаються піки/шпажки за кількістю гостей. Невеликі плоди їдять цілком, а великі – у два укуси. Кісточки виймають з рота пальцями і кладуть на край тарілки.. Крім того, кісточки можна позбутися за допомогою столового приладу або серветки.
Які маслини краще за чорні чи зелені?
У поживній цінності вони майже ідентичні: 15 г зелених оливок містять 20 калорій, а 15 г чорних — 25 калорій. Обидва види оливок містять менше 0,5 г білка, близько 1 г вуглеводів та 0,5 г клітковини, рівноцінну кількість вітамінів, мінералів та нульовий рівень холестерину.