Вміст крохмалю – вісімнадцять відсотків, найбільш поширена для вживання в їжу. Бульби – середні і великі, форма округлена, шкірка тонкостінна, залягання «вічок» – малопоглиблене.
Скільки крохмалю у вареній картоплі?
крокети з картоплі мають 20% сирої ж картоплю включає менше 16% крохмалю, а точніше – 15,4% варену картоплю не багато втрачає крохмалю в процесі варіння – 14%
Яка частка крохмалю у бульбах картоплі?
Бульби картоплі містять близько 25% сухих речовин, у тому числі: до 20% (у деяких ботанічних сортів й більше) крохмалю, близько 2,5% білкових речовин, пектин, клітковину, цукри, органічні кислоти, вітаміни групи В, каротиноїди, вітамін К.
Як визначити наявність крохмалю в картоплі?
Крохмаль із розчином йоду дає синє забарвлення. Реакція з йодом дає змогу виявити навіть мільйонну частину крохмалю в розчині. Потрібно капнути на харчовий продукт аптечним розчином йоду. Якщо крохмаль є – утворюється синьо-фіолетова пляма.
Як визначити вміст крохмалю в картоплі
В залежності від відсотка крохмалю розрізняють сорти: 1. низько крохмальні — містять 10-13%, використовують для салатів і супів, так як при варінні картоплини залишаються цілими, не розсипаються; 2. середньо крохмальні — з 13-16% крохмалю, ідеально підходять для смаження, …