Шкаралупа надає яйцям форми, захищає жовток і білок від впливу несприятливих зовнішніх умов. Товщина шкаралупи курячих яєць коливається в межах від 0,31 до 0,41мм. Шкаралупа найтовстіша на гострому кінці, а посередині і на тупому кінці тонша і майже однакова.
Як використати шкаралупу від яєць?
Яєчна шкаралупа перегниває в грунті і віддає корисні речовини рослинам поступово і довго. Для того, щоб використовувати її в якості добрива, подрібніть її і розсипте щільним шаром по грядках, а потім, перекопуючи, закрийте в грунт.
Куди можна використати яєчну шкаралупу?
Інші способи використання яєчної шкаралупи для здоров'я рослин
- Настій з яєчної шкаралупи для підгодівлі розсади та кімнатних рослин …
- Дренаж з яєчної шкаралупи …
- Ємності для розсади …
- Розкислення ґрунту яєчною шкаралупою …
- Поліпшення структури ґрунту …
- Приготування компосту
Як приготувати кальцій з яєчної шкаралупи?
Кладемо шкаралупу на тарілку щоб вона підсохла, після чого подрібнюємо її до порошковообразного стану в ступі або кавомолці. Перед вживанням, набравши в ложку необхідну кількість шкаралупи видавлюємо в неї кілька крапель лимонного соку . Це робиться для кращого засвоєння кальцію.
Яєчну шкаралупу можна їсти й не тільки: 7 корисних лайфхаків
Яєчною шкаралупою відбілюють білизну. Потрібна лише біла шкаралупа. Подрібніть шкаралупу в порошок, наповніть нею ганчір’яний мішечок, зав’яжіть …