Сода використовується для отримання вуглекислого газу, в результаті реакції утворюються бульбашки, які сприяють підняттю тіста. Але через соду випічка може набути неприємного смаку, тому краще «гасити» її оцтом або лимонною кислотою. Секрет пишної випічки полягає у правильному додаванні соди до тіста.
Що робити щоб тісто було пухке?
Для того, аби випічка довше залишалася свіжою і не засихала, до тіста для пирогів, млинців і навіть оладок слід додати трохи манки. Також можна підмішати кілька столових ложок житнього борошна – ефект буде такий самий.
Що потрібно для пісочного тіста?
Склад продуктів для пісочного тіста достатньо простий. Лише борошно, цукор (чи цукрова пудра) яйця та жир. При наявності можна додати трохи сметани. Жирова складова тіста може бути різною: маргарин чи вершкове масло, на крайній випадок – смалець.
Як замісити пухке тісто на пиріжки?
Маргарин розтопити, остудити, додати до борошна з дріжджами. Всипати цукор і сіль, влити тепле молоко і рослинне масло. Ретельно перемішати, потім руками замісити тісто, накрити його рушником або плівкою. Прибрати в тепле місце на 1 годину, потім знову замісити і знову залишити на 1 годину. Кеш
Що потрібно додати до тіста, щоб воно було пишне …
Щоб дріжджове тісто було пишним та м’яким, до нього додають розчинений у воді крохмаль, від цього вироби довго не черствіють. …