Як вимочувати білі грузді?
У груздів молочний сік досить гіркий, і вимочування не менше 3 годин – це необхідність. В ідеалі грузді краще вимочувати добу, і час від часу міняти воду. Після того, як ви вимили і відмочити гриби, їх потрібно відварити. Закип'ятіть в каструлі воду, трохи її підсоліть, і всипте в окріп всі гриби.
Як правильно засолити грузді?
Розкладіть грузді по банках, пересипаючи пластинками часнику і хрону, перцем горошком, листям чорної смородини і лавра. Гриби укладайте досить щільно. Закрийте банки кришками, але не до кінця, помістіть на тарілки, щоб було куди стікати соку. Помістіть банки в холодне місце на 40 днів.
Як квасити чорні грузді?
Чорні грузді найчастіше солять холодним способом. Так називається навіть той спосіб, при якому використовується попереднє відварювання. Після очищення груздів, їх потрібно замочити в холодній, підсоленій воді на 3-4 дня, з заміною води два рази в день. Тільки таке тривале вимочування позбавить гриби від гіркоти.
Як солити грузді в домашніх умовах – прості рецепти
Солоні білі та чорні грузді можна подавати до столу як самостійну закуску, просто приправивши маслом або сметаною і прикрасивши кільцями цибулі. А можна урізноманітнити меню салатами та вінегретами, супами-вантаждянками, пельменями та варениками, фаршированими овочами, пирогами та іншими незвичайними рецептами.