Як вживати чорну горобину?
Способи та специфіка прийому аронії
- Підготувати 3 ст. ложки висушених ягід.
- Залити 400 мл окропу.
- Настоювати добу. Пити тричі на день, за раз досить випити півсклянки.
Що роблять з горобини?
Плоди горобини використовують: Настій, відвар, сік плодів вживають при розладах травлення, гепатиті, гепатохолециститі, при каменях у нирках і сечовому міхурі, при атонії товстої й тонкої кишок, при дизентерії, геморої, маткових кровотечах.
Як зробити настойку з чорної Рябіни?
Перебрану і промиту горобину засипати в банку. Додати горілку так щоб вона на 2-3 см покривала шар ягід. Всипати цукор (за бажанням) і добре перемішати. Закрити банку кришкою і поставити на 60-70 днів в темне місце з кімнатною температурою.
Що можна приготувати з чорноплідної горобини: 7 цікавих …
Сік з чорноплідної горобини на зиму. Інгредієнти: 1 кг ягід чорноплідної горобини; 1 л води; 300 г цукру; 1 ч. л. лимонної кислоти; 20-30 вишневих листочків. Приготування: