Пасинкування перцю сприяє гарному його врожаю. Багато городників не приділяють увагу пасинкуванню перцю, вважаючи це марною і трудомісткою справою. Однак, щоб отримати гарний врожай, потрібно не лише регулярно поливати і підгодовувати рослини, але й формувати їх за потреби, інформує Ukr. Media.19 лип. 2020 р.
Коли пасинкувати перець?
Проводити пасинкування найкраще після досягнення перцем висоти 25-30 см. До цього часу його розсада тільки набирає сили та енергію для плодоношення. На кущі перцю зазвичай виділяються 2-3 основні пагони, на яких формується врожай.
Як пасинкувати гіркий перець?
Перець потребує пасинкування. Для цього видаліть квітки зверху куща, і видаліть верхівку головного пагона, коли висота досягне 25-30 см. Якщо кількість плодів більше 25 штук, частину потрібно видалити, інакше у куща не вистачить енергії, щоб довести їх вагу до технічної стиглості.
Як правильно формувати кущі перцю?
Пасинки можна обрізати разом з нижнім листям, залишаючи пеньочки завдовжки у кілька міліметрів.. Чим раніше видалити зайві пагони, тим краще для рослини. Коли сформується достатня кількість зав'язей, ми прищипуємо верхівки основних пагонів, зупиняючи зростання куща і спрямовуючи його сили на формування врожаю.
Пасинкування перців
Чи треба пасинкувати болгарський перець Вирощування перцю є досить трудомісткою та непростою справою, адже ці представники городніх культур виявляють велику вимогливість до догляду та …