В ягодах обліпихи міститься багато вітамінів: групи В, А, Е, К, Р. А вітамін С зберігається в ягоді навіть після термічної переробки.28 жовт. 2020 р.
Що лікує обліпиха?
Плоди обліпихи (свіжі або перероблені) у вигляді соку, водного настою, сиропу використовують при застуді, захворюваннях верхньо-дихальних шляхів, виразковій хворобі шлунка, серцево-судинної системи, атеросклерозі, гіпо- та авітамінозі, порушеннях обміну речовин, для зміцнення імунної системи організму. Кеш
Скільки вітаміну С в обліпихи?
Склад Вітамін С (у формі L-аскорбату натрію) – 300 мг (mg), вітамін С (у формі L-аскорбінової кислоти) – 200 мг (mg), сік ягід обліпихи –100 мг (mg); допоміжні речовини: цукор, антиспікаючі агенти: кремнію діоксид аморфний, кальцію стеарат, тальк.
Кому не можна обліпиху?
Кому не варто їсти обліпиху Протипоказань стосовно вживання обліпихи не багато. Ягоду не можна їсти тим, хто хворіє на гепатит, панкреатит та має захворювання сечовивідних шляхів. Також варто утриматися від вживання ягоди тим, хто має захворювання крові.
Обліпиха: користь, шкода, які вітаміни містяться | Новий канал