Охолоджене молоко зберігають за низьких температур. У випадку, коли його не вивозять із господарства протягом 6 год, то охолоджують до 10 °С, 12 — 8 °С, 24 год — 5 °С із урахуванням 1 — 2 °С на нагрівання.
Що роблять з молоком після доїння?
Позаяк перше, що роблять із молоком після того, як забирають його з-під корови, — охолоджують. Для того, щоб зберегти корисні властивості. Це роблять у спеціальних теплообмінниках-охолоджувачах за допомогою крижаної води: молоко охолоджують з температури 35-36 градусів до 2-6. КешСхожі
Для чого призначене очищення молока?
Первинна обробка молока – очищення від механічних домішок (фільтрація), охолодження до 4…6 °С, сепарація, нормалізація – проводиться часто на фермах з метою поліпшення його санітарно-гігієнічних якостей, забезпечення стійкості молока під час зберігання. При такій обробці природні властивості молока не змінюються. Кеш
Чому звертається молоко?
Коли бактерії починають розмножуватися, то в молоці відбуваються різні хімічні реакції, у тому числі згортання білка. Саме тому молоко скисає, тобто густіє, а також поділяється на дві складові частини — сироватку та більш густу частину, що згорнулася.
Технологія молочних продуктів — Вікіпедія
Якщо розрив у часі між охолодженням і доставкою на молочний завод не перевищує 6 год, молоко охолоджують до 10 °С. При зберіганні молока протягом 12 год його потрібно охолоджувати до 8 °С.