Не кваптеся занадто рано викопувати моркву і буряк. Навіть у вересні вони ще прекрасно ростуть, а якщо викопати із землі не до кінця дозрілі коренеплоди, то вони будуть погано зберігатися. Оптимальний час для збирання врожаю — це сухий осінній день, з температурою повітря в межах від +4 до –6°C.2 вер. 2014 р.
Коли збирати буряки на зиму?
Терміни збору врожаю буряка залежать від багатьох факторів, в тому числі, від сорту, який був висаджений:
- ранньостиглий – встигають в кінці липня-початку серпня;
- середньостиглий – збирати потрібно у вересні, можна зберігати до січня;
- пізньостиглий – готові до викопування у вересні-жовтні.
Кеш
Коли можна вибирати моркву?
Для збору вибирають сухий, ясний, але прохолодний день. Якщо з піщаного грунту витягти коренеплоди можна вручну, то в глинистому грунті морква сидить щільно. Її краще викопувати лопатою або підкопувати вилами. Робити це потрібно акуратно, не пошкоджуючи овоч.
Коли можна збирати буряк?
Викопують буряк, як тільки температура повітря опуститься до + 2… +4 градуси. Така температура припадає в основному на кінець вересня, а в теплу осінь і на початок жовтня. При такій температурі повітря і збирають урожай, оскільки коренеплоди набрали цукор і після такої температури буряк стає смачнішим.
Коли збирати моркву і буряк, щоб добре зберігалися