Зміст:
Вершкове масло – один із найбільш популярних та поширених продуктів у світі. Це натуральна олія тваринного походження, яка наділяє страви багатим смаком та ароматом. Але хто ж вигадав цей чудовий продукт?
Історія появи вершкового масла тісно пов'язана з нашими далекими предками. Ще в найдавніші часи люди помітили, що окремі тварини, такі як корови та вівці, мають здатність виробляти молоко. І нехай спочатку вони вживали його у сирому вигляді, неспроможності – рано чи пізно хтось винайшов молоко пастеризацію. Таким чином, з'явився один із головних інгредієнтів у виробництві вершкового масла – вершки.
Однак необхідність зберегти молоко для більш тривалого часу призвела до відкриття способу виділення олії із вершків. Античним культурам і грекам доводиться визнати захисниками харчових продуктів, так що вони знаходилися в бажанні молочним її примастить як основні корисні копійки.
№ | Учень | Рік |
---|---|---|
1 | Карлос Гаспарде шуалеї | 1869 |
2 | Антоніо Париги | 1870 |
3 | Альберто Ортю | 1872 |
4 | Жан Флав'як | 1883 |
Де вперше з'явилося вершкове масло?
Згадки про вершкове масло зустрічаються в розповідях про норвезьких мореплавців VIII століття, які брали із собою на борт барильця з олією. У нашій країні вершкове масло з'явилося приблизно в ІХ столітті, його готували зі сметани, вершків або кислого молока. Найвищу якісну олію отримували з вершків.
Як робили вершкове масло на Русі?
Вершкове масло на Русі Спочатку масло на Русі мало топлений вигляд. Воно готувалося через перетопку вершків, потім слід було збивання та ретельне промивання. До цього дня в російській глибинці бабусі топлять олію, бо їм так зручніше її зберігати, та й звикли вони до цього смаку.
Як роблять вершкове масло?
Спочатку з молока отримують вершки, а потім пастеризують, збивають і охолоджують і підвіграють обробці. Залежно від того, яка використовується сировина, олія буває солодковершкове (зі свіжих вершків) і кисловершкове (зі сквашених молочнокислими мікроорганізмами вершків).
Що додають у вершкове масло?
Солоне вершкове масло роблять із тих же пастеризованих вершків, що і звичайне, тільки додають кухонну сіль.