Як закрити на зиму чорну смородину без цукру?
Для консервування в банках протерті ягоди викласти в емальований або сталевий посуд, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити на повільному вогні 20-30 хв. Банки стерилізувати, кришки прокип'ятити. Розлити кипляче пюре по банках і закрутити.
Як закрити смородину з цукром?
Пересипати цукром, перемішати. Подрібнити ягоди занурювальним блендером. Якщо такого немає, то спочатку подрібнити смородину в м'ясорубці, а потім вмішати цукор. Прогріти масу спочатку на невеликому нагріванні, після повного розчинення цукру збільшити нагрів до середнього й дати закипіти три рази.
Як зберігати смородину з цукром?
Зберігати чорну смородину, протерту з цукром можна не тільки в морозильній камері, але і в темному куточку житла. Якщо ви додали в ягоди мало цукру, то можете перелити варення в банки і щільно закрутити кришку. Потім поставте банки на дальню полицю. При цьому вони повинні зберігатися при кімнатній температурі.
20 простих рецептів смородини з цукром на зиму без варіння
Це вітамінне варення чудово рятує в період застуди. Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 1 кг лимонів, 4 кг цукру. Смородину перебери, промий і виклади сушитися на паперовий рушник. Лимони ошпари окропом, обсуши і наріж разом зі шкіркою. Пропусти через м’ясорубку …