Чому картопля темніє після варіння?
Якщо картопля вирощена на ґрунтах з нестачею калію та надлишком азоту, вона неминуче темнітиме після варіння. Що робити Очищаючи картоплю перед варінням, відразу кладіть її в холодну воду. Підкисліть її, додавши лимонну кислоту, часточку лимона або оцет (столова ложка на літр води).
Чому чорніє почищена картопля?
Особливість азотовмісних речовин в тому, що їх присутність виявляється тільки при варінні картоплі. Саме в такому стані з'являються темні плями.
Чому картопля чорніє всередині?
Чому чорніє картопля Такі добрива містять велику кількість азоту, який прискорює ріст рослин і дозволяє наростити велику масу бульб. Однак саме велика кількість азоту є основною причиною того, що бульби картоплі в процесі зберігання чорніють.
ЧОМУ КАРТОПЛЯ ТЕМНІЄ: ОСНОВНІ ПРИЧИНИ, ЩО …
Якщо температура в приміщенні, де зберігається картопля, знаходиться в межах 0 … + 1 ° С, то його м’якоть набуває солодкий смак і темніє. При температурі в діапазоні + 7 … + 12 ° С бульби розм’якшуються, пускають паростки, а м’якоть покривається …