Банкетне меню насичене ситними та рясними частуваннями. Це холодні та гарячі закуски, салати, основні страви з м'яса та риби. У фуршетному меню гарячі страви відсутні. Натомість гостям пропонують численні закуски: канапе, салати в тарталетках, овочеві та м'ясні роли, різноманітні нарізки.
на банкеті гості сидять за красиво сервірованим столом, насолоджуючись їжею та спілкуванням. На фуршетному заході стільці відсутні. Гості їдять стоячи, вони наповнюють свої тарілки самостійно, вибираючи страви, що сподобалися, із загального столу.
Банкет доречний тільки в тому випадку, якщо кількість посадочних місць дорівнює кількості гостей. Якщо гостей багато, а зал маленький – краще вибрати фуршет.
Фуршетний стіл трохи вище звичайного ресторанного, 1000-1100 мм, ширина 1200 – 1500 мм. Довжина банкетного столу визначається з розрахунку 60 – 80 см на особу. При організації бенкету можна використовувати квадратні чи прямокутні звичайні обідні столи. У тому числі становлять банкетний стіл необхідних розмірів. Похожі