Прянощі – рослинного походження, використовують листя, квіти, насіння, стебла, корінь рослин (перець, кориця, кмин, гвоздика тощо.) До спецій належать сіль, цукор, крохмаль, лимонна кислота. Є ще приправи, це також добавки, такі як хрін, гірчиця тощо.22 лист. 2022 р.
Що таке спеції і для чого їх використовують?
Стабільну версію було перевірено 30 вересня 2022. Спе́ція, або припра́ва — «переважно в множині «спеції», означає прянощі, які додають до страви для поліпшення смаку й аромату; приправа; застраріле: зілля».
Яка різниця між спеціями і прянощами?
Це, власне, те, що ми помилково називаємо спеціями: ароматне листя, коріння, плоди. Базилік, розмарин, м'ята, меліса, ялівець, чебрець, кінза, кріп, черемша, петрушка, кмин, лавровий лист – список можна продовжувати безкінечно. У категорію “прянощі” потрапляє будь-яка духмяна трава, яка росте. Кеш
Яка спеція найдорожча в світі?
Шафра́н або шапра́н — найдорожча у світі пряність, що представлена висушеними приймочками шафрану посівного. Належить до типових компонентів арабської, іспанської та, частково, європейської кухонь, втім у зв'язку із високою ціною не входить до повсякденного меню.
Спеції — Вікіпедія
Спе́ція, або припра́ва — «переважно в множині «спеції», означає прянощі, які додають до страви для поліпшення смаку й аромату; приправа; застаріле: зілля». Приправа — те, що додають до страви для поліпшення її смаку, аромату, а також харчовий продукт як складова частина якоїсь страви. …