Який сорт картоплі краще смажити?
якщо картопля жовтого або коричневого кольору, то вона ідеально підходить для смаження (але шкірка має бути гладкою); якщо картопля з червоною або фіолетовою шкіркою, то для смаження вона не підходить.
Яка картопля найкорисніша?
Картопля містить вітаміни А, майже всі групи В, Р, РР, С, крохмаль, кумарини, стерини, клітковину, білки, вуглеводи, органічні кислоти, макро- та мікроелементи. Про це йдеться у газеті "Твій вибір". Корисна вона для серця, нирок, нервів, суглобів.
Який сорт картоплі найкраще підходить для дерунів?
Яка картопля підходить для дерунів Найкраще вибирати картоплю, яка відрізняється підвищенним вмістом крохмалю. Сміливо купуйте міцні плоди, які мають шорстку шкірку та жовтувати серединку. Зовсім не підходить для приготування дерунів молода картопля. Адже в ній вміст крохмалю дуже невисокий.